伊莉討論區

標題: 彌海砂最愛夜神月 戶田惠梨香鍾情王家衛 [打印本頁]

作者: rousseau73    時間: 2016-12-14 12:03 AM     標題: 彌海砂最愛夜神月 戶田惠梨香鍾情王家衛

日本女星戶田惠梨香為新片《死亡筆記:照亮新世紀》再演彌海砂,趁住電影本周四喺香港上映,佢專程來港幾天再會港迷,接受《蘋果》專訪時自言最欣賞香港導演王家衛,更主動提出想日後有機會跟王大導合作。原來喺芸芸亞洲演員及電影人當中,戶田表示最欣賞嘅係王家衛,曾睇過對方作品《花樣年華》,佢更甜笑地話:「如果有朝一日可以跟王家衛合作就好了。」至於梁朝偉方面,戶田都話同樣欣賞,可惜暫時未有機會踫面,希望日後可以見到兩位偶像。

現年28歲嘅戶田曾以童星姿態入行,在圈中發展逾17年,跟彌海砂一樣由少女偶像轉型成為演技派女星。戶田相隔10年再拍《死亡筆記》系列,隨住10年過去,佢坦言演繹同一角色確有難度及壓力,不過都好高興可以演活彌海砂一生。今次故事交代彌海砂已失去有關死亡筆記嘅記憶,問到若現實中可以刪除記憶,戶田就稱:「雖然我都有多次失敗的經驗,不過全部都是可以令到自己成長,所以我覺得沒有記憶是想刪除。」今次新片請來舊拍檔藤原龍也及松山研一客串,對於彌海砂仍然深愛已死去10年嘅夜神月,備受感動嘅戶田就有以下見解:「過了10年仍繼續保存這份感情,我認為是非常厲害,我很尊敬她。」戶田多年來仍獲一班香港影迷支持,對上一次來港已經是10年前,佢留港期間最難忘始終係粉絲嘅熱情。回顧今年,戶田坦言過得頗為悠閒,佢透露明年會在事業加把勁,會過得充實一點。還有20日就到新一年,戶田認為新年係最重要節日,所以會趁住數天假期跟家人度過。談到做藝人壓力頗大,佢話:「我會見朋友,例如食飯、談天,這樣已經足夠,是我的減壓方法。」

心得:戶田惠梨香演彌海砂是一絕,至今仍是十分適合此角色。

[attach]116919751[/attach][attach]116919752[/attach][attach]116919754[/attach][attach]116919755[/attach][attach]116919756[/attach][attach]116919757[/attach][attach]116919758[/attach][attach]116919759[/attach][attach]116919760[/attach][attach]116919761[/attach][attach]116919762[/attach][attach]116919763[/attach]

作者: 小白鬼鬼    時間: 2016-12-14 12:12 PM

作者: benfu    時間: 2016-12-18 01:16 PM

戶田惠梨香 才是正宗彌海砂啊!!!
作者: jun701110    時間: 2016-12-19 09:38 PM

女大十八變
真的跟以前差好多
好有女人味阿
作者: yman0325    時間: 2016-12-19 10:43 PM

作者: 757677    時間: 2016-12-22 01:35 PM

misa misa
越來越漂亮
為了她,小妹會多去看幾次死亡筆記
作者: derek980011    時間: 2016-12-22 09:14 PM

長得很漂亮
相隔10年便票亮了。
作者: JACKYCHOU2491    時間: 2016-12-22 09:51 PM

真漂亮
加油喔
繼續支持你
作者: kiki1195    時間: 2016-12-26 05:37 PM

歡迎光臨 伊莉討論區 (http://www53.eyny.com/) Powered by Discuz!